Wiadomości z Garwolina

Uczniowie Dwójki gotowali lokalnie

Dodano:
garwolin - Uczniowie Dwójki gotowali lokalnie

W Centrum Techniki Kulinarnej DORAM w Warszawie odbył się finał III Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Gotuj lokalnie”, w którym wzięli udział uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Garwolinie.

Na starcie kulinarnych zmagań stanęło 12 zespołów z całej Polski, które zostały wybrane przez jury spośród ponad 40 zgłoszeń. Reprezentantów mieli przedstawiciele m.in z Gorzowa Wielkopolskiego, Zielonej Góry czy Elbląga.

Tematem przewodnim konkursu były oprócz produktów regionalnych wołowina i dowolna kasza, a uczniowie na przygotowanie zakąski i dania zasadniczego dla czterech osób mieli zaledwie 90 minut.

REKLAMA:


Drużyna ZSP nr 2 w Garwolinie była jedynym reprezentantem województwa mazowieckiego. Uczniowie klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych - Kamila Chudek i Paweł Talarek - wywalczyli w konkursie czwarte miejsce. Ich umiejętności techniczne i mise en place zostały wysoko ocenione przez sędziów. - Tym razem nie stanęliśmy na podium, ale bardzo gratulujemy uczniom wspaniałego debiutu na konkursowej drodze i życzymy dalszych sukcesów – przyznają opiekunowie uczniów Elżbieta Buczek i Iwona Kiełt.


Odwiedź nas na facebooku

Galeria 4

Waszym zdaniem

Redakcja serwisu "Kurier Garwoliński" nie odpowiada za żadne działania Czytelników niezgodne z prawem lub regulaminem, w szczególności za treści zamieszczone w formie komentarzy. Jednocześnie w razie konieczności zastrzega sobie prawo do ich usunięcia, jeśli uznane zostaną za niezgodne z prawem lub regulaminem, a także w sytuacji, gdy uzna to za stosowne.